0
0
phone-icon
+38 (099) 781-38-35 Замовити дзвінок

Чому чорніє срібло?

Чому чорніє срібло?

Пояснення з наукової точки зору

Учені висувають прагматичнішу версію. Річ у тому, що потемніння срібла - це звичайне окислення металу. Відбувається реакція сплаву з сірчаними з'єднаннями. Якщо повітря містить сірководень, окислення відбувається безперервно. Тобто, чим вище вміст цієї речовини, тим швидше почорніє ваш срібний виріб. Якщо хочете відтягнути цей момент якнайдалі, звертайте увагу на процентну частину міді в ювелірному сплаві срібла. Чим більше проби, тим менше міді, а значить прикраса менше схильна до окислення. Так само при виборі звертайте увагу на вироби покриті родієм. Родій створює невидиму плівку на виробі і захищає його від потемніння.


Чому чорніє срібло на тілі

Сірка міститься в повітрі, воді і декоративній косметиці. Людський піт також включає сірчані з'єднання! Саме тому чорніє срібло на тілі. Посилюється цей ефект в літню пору року, під час зайняття спортом і при постійному носінні.


Потемніла прикраса - перевір здоров'я!

Буває, що срібний перстень або ланцюжок чорніє дуже швидко, буквально за тиждень після покупки. Це вже перший дзвіночок, що потрібно звернутися до лікаря для обстеження. Швидше за все, зайве потовиділення викликано порушенням роботи нирок, печінки, щитовидної залози або жовчного міхура.


Порча, пристріт і інші містичні причини

З давніх-давен люди пов'язували потемніння срібних ланцюжків, кілець і браслетів з потойбічним світом. Якщо ви відноситесь до забобонних любителів упереджень, зверніть увагу на народні прикмети:

  • Потемніло кільце у незаміжньої дівчини - на ній вінець безшлюбності
  • Натільний хрестик, освячений в церкві став чорним - на людині порча або пристріт
  • Змінив колір посуд зі срібла - в будинку живе нечиста сила

Помітивши чорний наліт на сріблі, наші предки проводили над ним спеціальний обряд очищення. Найкраще в таких випадках сходити в храм і висповідатися або освятити будинок. Хрестик купити новий, а старий віддати батюшці. 


Як почистити почорніле срібло в домашніх умовах

Найпростіший спосіб - скористатися професійними чистячими засобами німецької Компанії Silbo, спеціально створені для чищення, захисту і відновлення блиску виробів зі срібла. Швидко і ретельно Обполіскувач для виробів зі срібла і Чистяча тканина очищують вироби.

Зубна паста відмінно очищає наліт зі срібла. Почистити кілька разів і змити теплою водою. Почисть прикрасу зубною пастою кілька разів.

  • Змішати спирт з перекисом водню і опусти срібло на півгодини. Протерти серветкою.
  • Нашатир з зубною пастою і содою в рівних пропорціях відмінно очищає срібні вироби. Нанести суміш і розтерти щіткою.
  • Приготуй розчин лимонної кислоти і прокип'яти виріб протягом 20 хвилин.
  • Кращим способом визнане очищення в фользі. Для цього загорніть срібну прикрасу в фольгу, залийте водою в каструлі і доведіть до кипіння. Потім додайте чайну ложку соди і прокип'ятіть ще 5 хвилин.


Профілактика

Як відомо, краще проблему запобігти, ніж вирішувати. Щоб ваші улюблені прикраси виблискували якомога довше, слід регулярно їх чистити і дбайливо ставитися. А як думаєте ви, чому чорніє срібло? Пишіть свої версії і рецепти в коментарях!

Коментарі
Схожі статті
08.08.2020
Як почистити срібло в домашніх умовах
Як почистити срібло в домашніх умовах
Срібні вироби приваблюють своїм особливим сяйвом. Погодьтеся, дуже неприємно, коли улюблений посуд або ланцюжок починає втрачати вигляд і чорніти. Але з цим можна і потрібно боротися. Сьогодні ми розповімо, як повернути сріблу первозданний вигляд за ..
08.08.2020
Як перевірити срібло в домашніх умовах
Як перевірити срібло в домашніх умовах
Прості і перевірені способиОтже, перед вами виріб, що зовні нагадує срібне. Перш за все, зверніть увагу на клеймо і пробу, чи є такі взагалі. Фахівці стверджують, що навіть наявність проби не дає гарантії справжності срібла. Перевірити напевно вам д..
08.08.2020
Як вибрати срібний ланцюжок чоловікові
Як вибрати срібний ланцюжок чоловікові
Ювелірні прикраси завжди вважалися престижним подарунком, який показує особливе ставлення до людини. І хоча чоловіки вважають це жіночою пристрастю, навряд чи відмовляться від красивого ланцюжка зі срібла. Як підібрати ланцюг, від якого ваш чоловік б..
08.08.2020
Як правильно носити ювелірні прикраси
Як правильно носити ювелірні прикраси
Ювелірний етикет є досить складною наукою, що розповідає про те, як правильно носити ювелірні прикраси. Мало хто знає про правила, особливості етикету, тому люди потрапляють в незрозумілі ситуації, поєднуючи непоєднуване. Щоб не боятися носити ювелір..