0
0
phone-icon
+38 (099) 781-38-35 Замовити дзвінок

Як почистити срібло в домашніх умовах

Срібні вироби приваблюють своїм особливим сяйвом. Погодьтеся, дуже неприємно, коли улюблений посуд або ланцюжок починає втрачати вигляд і чорніти. Але з цим можна і потрібно боротися.

Сьогодні ми розповімо, як повернути сріблу первозданний вигляд за допомогою простих і перевірених народних способів.

Топ-3 найкращих засобів для чищення срібних прикрас:

Спирт

Нашатир по праву вважається найпопулярнішим засобом для очищення срібла. Приготуйте суміш із 2 ложок нашатирного спирту і літра води. Додавши трохи перекису або мила, можна значно посилити очищувальний ефект. У такому розчині срібло має полежати близько 15 хвилин, після чого його слід протерти насухо м'якою ганчіркою.

Лимонна кислота

Для очищення металу вам знадобиться: 100 г лимонної кислоти, 2 склянки води. Ставимо суміш на водяну баню разом зі шматочком мідного дроту. Проварити 15-30 хвилин, після чого промити проточною водою.

Якщо у вас не виявилося під рукою лимонної кислоти, візьміть розчин 6-відсоткового оцту. Підігрійте його, промокніть ганчірочку з м'яким ворсом і протріть срібло.

Сода і сіль

Сода має чудову здатність чистити сережки, ланцюжки та каблучки зі срібла від забруднень. Розведіть пару столових ложок соди у двох склянках води. Закип'ятіть суміш зі шматочком фольги. Проваріть 10 хвилин і протріть вироби насухо.

Замість соди можна використовувати сіль, у пропорції 1 чайна ложка на склянку води. При цьому срібло замочується в розчині на 2 години, або вариться в ньому 10-15 хв.


Як почистити срібні прикраси з камінням

Дорогоцінне каміння потребує обов'язкового чищення для збереження унікального блиску. Але тут дуже важливо правильно підібрати спосіб очищення, інакше прикраса втратить колишній вигляд і потьмяніє. Ось що радять ювеліри:

Смарагд, аквамарин, сапфір відрізняються високою щільністю. Такі коштовності можна чистити будь-яким запропонованим раніше способом. Їм нічого не зашкодить.

Менш щільними вважаються малахіт, бірюза й опал. Чищення таких каменів має бути дбайливим - без використання абразивних речовин. Щоб не подряпати їх підійдуть ванночки і м'які засоби.

Берегти від гарячої води слід рубін, топаз і гранат. Від впливу високих температур камінь може змінити колір.

Чистку срібних прикрас з перлами, бурштином або слоновою кісткою слід довірити професіоналам. Вони дуже чутливі до будь-яких кислот і лугів.

Що робити, щоб срібло не темніло

Як то кажуть, краще запобігти проблемі, ніж потім довго її вирішувати. Щоб блиск ваших улюблених виробів зі срібла сліпив око, досить дотримуватися простих рекомендацій:

  • не займайтеся прибиранням, замішуванням тіста або нанесенням косметики в каблучках і браслетах
  • якщо раптом ви намочили срібний виріб, обов'язково його протріть насухо м'якою ганчіркою
  • зберігати срібло потрібно в недоступному для сонячних променів і вологи місці. Найкраще загорнути їх у фольгу.

Найпростіший спосіб почистити срібло

Це скористатися професійними мийними засобами німецької Компанії Silbo, які спеціально створені для чищення, захисту та відновлення блиску виробів зі срібла. Швидко і ретельно Ополіскувач для виробів зісрібла і Чистяча тканина очищають вироби.

 

Сподіваємося, що ця стаття допоможе вам підтримувати первозданну красу срібних виробів на довгі роки!


Написати відгук

Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре